fbpx

GeoGo Kupa 2021

GeoGo 2021 ezüst

Ez a bejegyzés nem egy futásról szól, hanem inkább sok futásról. Egészen pontosan hetvenhat darab futásról, huszonnégy különböző útvonalon. Ennyi kellett ahhoz, hogy éppen csak lemaradjak a 2021-es GeoGo Kupa arany fokozatáról. Azért az ezüst is szépen ragyog, és nyugodtan mondhatom, hogy erre az éremre különösen büszke vagyok, mivel nem egy versenyt kellett hozzá teljesíteni, hanem egész évben konzisztensen futkározni.

GeoGo Kupa 2021 teljesítéseim
GeoGo Kupa 2021 teljesítéseim

De mi is az a GeoGo Kupa? Sokat írtam már korábban a GeoGóról (talán itt a legrészletesebben), ami a Covid alatt kitört instant túra- és futásőrület egyik legfontosabb technológiai alapja. Tulajdonképpen egy mobilos helymeghatározó, amelynek segítségével előre meghatározott útvonalakat lehet követni, és ezek teljesítését igazolni. A GeoGo nemcsak egy mobilalkalmazás, hanem egy közösség is, van neki Facebook-csoportja, meg már-már fanatikus felhasználói bázisa is.

A közösségépítés és elkötelezés remek eszköze az újabb és újabb teljesítésekre ösztönző GeoGo Kupa, amelynek három fokozata van, és a fokozatok eléréséhez meghatározott mennyiségű pontszámot kell elérni. A pontokat elég egyszerűen lehet számolni: gyalogos teljesítés esetén – ebből van a legtöbb – egy kilométer egy pontot ér, illetve száz méter szintemelkedés is ennyit. Tehát egy húsz kilométeres, hatszáz méter szintet tartalmazó közepes nehézségű túra GeoGo-értéke 26 pont.

Nos, az arany fokozathoz ilyen pontokból kell összegyűjteni ezret. Ügyességemre és tervezőkészségemre mélyen jellemző, hogy tavaly 929 pontot sikerült összegyűjtenem, azaz 71 ponttal maradtam le az arany fokozatról. A 71 pont két közepes futást (egyenként 30 kilométer, 500 méter szinttel) jelent, ennyivel sikerült buknom a dolgot.

Mindegy, szépen ragyog az ezüst is. Az érmet ma lehetett átvenni a Szigetelő teljesítménytúra céljában. Tartozik hozzá egy varázslatos szépségű letölthető oklevél is… Na, ennyi a dicsekvés, illetve még egy fogadalom: idén biztosan meglesz az arany fokozat!

Oklevél
Kiazmus

Kiazmus

Műkedvelő terepfutó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook
RSS
Strava