#009 Panoráma-kör

Elkap a gépszíj

Tulajdonképpen teljesen meghülyültem. Más magyarázatot nem tudok elképzelni arra, hogy nyolc, aránylag rövid távos „edzés” (azaz léha futkározás) után valami különös téboly hatása alatt, rajtaütésszerűen beneveztem a BUG 10K futására. Persze, a dolognak van valami minimális, immanens logikája, hiszen a Panoráma trailre kellenek úgymond „felkészítő versenyek”, ez meg pont ilyen: laza tíz kilométer, laza 300 m szint, nem kell utazni, úgy terep, hogy igazából nem terep, természet a város közepén… És még azt is elmondhatom, hogy szervesen kapcsolódik a múltkori posztban emlegetett úszáshoz. Egy nap alatt egy Duna-átúszás meg egy Gellérthegy 10K, ez pont a magamfajta kezdő, véramatőr pszeudo-sportemberhez illő, közepesen kispályás dolog.

És ez önmagában még mindig nem magyarázza az – innen nézve –  legnagyobbnak tűnő marhaságot: hogy a BUG futással szinte párhuzamosan neveztem az egyébként nem túl szimpatikus Futanet (ez a cég szervezi ezeket a rémes tömegmaratonokat Budapesten, de nem ez az igazán súlyos, hanem az a hihetetlen, felhasználógyilkos honlap, a 90-es évekbeli dizájnjával és halálos UX-ével) Intersport terepfutására. Október 27. Pont egy héttel a 45 kilométeres Panoráma trail után.

Abban bízom, hogy ennyi idősen, némi sport- és annál több projektmenedzsment-tapasztalattal talán reálisan fel tudom mérni, hogy mire jutok a következő két-két és fél hónapban. Bár a terepfutás dinamikáját, testre gyakorolt hatását, a benne való fejlődési lehetőségeket a meglehetős mennyiségű internetes kutakodás ellenére sem ismerem, azért azt nagyjából képes vagyok megítélni, hogy mit bírok hegyen, sítúrán, barlangban, sziklafalon. Talán nem nehezebb jósolni a terepen sem. Talán menni fog az egy hét alatt 42+31. Ha meg nem megy, akkor sincs baj, a Nagy-Kevélyől azért bármikor le tudok sétálni Pilisborosjenőre és Csobánkán nyilván megtalálom a buszmegállót.

Ebből a Panoráma-körből meg már agyon jó kis edzőkör lett, dicsőséges futópályafutásom kilenc futásából ez már a hetedik a Hármashatár-hegyen. Nagyon bírom, bár egyelőre illúzió, hogy ezzel a beleépített 250 méter szinttel egyhamar egy órán belül futom a 10 kilométert.

Relive ‘#009 HHH #007’

Olvass többet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük